Szél Bernadett tovább küzd a Madár-forrás ügyének feltárásáért

Szél Bernadett tovább küzd a Madár-forrás ügyének feltárásáért

Hazánk egyik legaktívabb országgyűlési képviselője kikérte a Madár-forrás melletti építkezés közérdekű adatait.

Ahogyan arról korábban már az EzaLényeg is beszámolt, Biatorbágy vezetése konkrétan egy álomszép tisztásra, természetvédelmi terület mellé tervez műfüves focipályás sportkomplexumot építeni. Szél Bernadett országgyűlési képviselő és civilek folyamatosan küzdenek a Madár-forrás megóvásáért. 

Szél Bernadett Facebook-oldalán most a legfrissebb fejleményekről számolt be. Emlékeztetett: A biatorbágyi Viadukt SE-nek egyelőre két sportpályája van a városban, ezek egyike Iharos városrészben. Az önkormányzat nemrég egy harmadik, műfüves focipálya felépítése mellett döntött, ismét a város „zöldövezetének” számító Iharosban, a természetvédelmi területnek számító Madár-forrás tőszomszédságában.

Utánanéztem a beruházással kapcsolatos testületi és egyszemélyi döntéseknek, felfedeztem jó néhány minimum gyanús ügyletet, és pár hete kikértem ezekről a város birtokában lévő összes közérdekű adatot. A jegyző asszony válaszához mindössze egy(!) darab dokumentumot csatolt. Tájékoztatása szerint bizonyos akták azért nem adhatók ki, mert kiadásuk a város „más hasonló ügyleteknél képviselt álláspontjának szabad képviseletét gátolná”.
Szél Bernadett: Felháborító, hogy az adóforintjainkból pénzelt egyes állami és önkormányzati beruházások iratait az internet korában nem hogy automatikusan nyilvánosságra hoznák, de minden esetben úgy kell könyörögni értük, vagy végső esetben peres úton kikényszeríteni.
Ezúttal is korrekt tájékoztatást és konkrét dokumentumokat várunk a porhintés helyett. És mit még? A vonatkozó akták rejtegetése helyett érdemi párbeszédet, rájuk kényszerített „fejlesztések” helyett az itt élők szempontjainak figyelembe vételét, ellehetetlenítés helyett együttműködést. Biatorbágy és azon belül Iharos lakói, az eldózerolt rét és a veszélybe került Madár-forrás legalább ezt érdemli, és még sokkal többet! Ezek mellett állok ki én is, és higgyétek el, most is elmegyek a „falig”, ahogyan szoktam.

(Kiemelt kép: A Madár-forrás melletti építkezés. Forrás: Szél Bernadett Facebook-oldala.)

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.25

A magyarok rossz egészségi állapota miatt veszélyes a járvány berobbanása

A magyarok nagy arányban küzdenek különböző krónikus betegségekkel, amik jelentősen növelik a koronavírus veszélyességét.

  • 2020.10.21

Szél Bernadett: Súlyosan balesetveszélyes bicikliútra bólintottak rá a döntéshozók Biatorbágyon

Szél Bernadett utánajárt a Biatorbágyra tervezett kerékpárút részleteinek. Ismét ésszerűtlenségre bukkant.

  • 2020.10.21

Wittinghoff: Utoljára a szocializmusban rugdaltak ki diákokat politikai okokból

Wittinghof Tamás sem hagyta szó nélkül azt, amit Orbán és bandája az SZFE-vel művel.