Valóban 215 ezer lenne az átlagkereset Baranyában?

Valóban 215 ezer lenne az átlagkereset Baranyában?

A statisztika szerint 215 ezer forint az átlagkereset Baranya megyében. Ám ez csak matematika. Valójában a legtöbben ennél jóval kevesebbet keresnek. 

A KSH szerint egy Baranya megyei átlagkeresete 2020 első felében 215.361 Ft volt. Minden bizonnyal ennek az átlagnak örülne az, aki minimálbérből él, hiszen az sokkal kevesebb, de hogyan számol a KSH? 

A statisztikát igencsak megdobják az olyan fizetések, mint a térség országgyűlési képviselőié, ami mostanra meghaladja a havi 1 millió forintot. Hozzáadják a minimálbéresek igencsak a karcsú bérét, és a közmunkások keservesen megkeresett forintjait is. Így jön ki az átlag.

A vírus kezdete óta rengetegen vesztették el állásukat Baranya megyében is. Az országgyűlési képviselőknek azonban nem kell aggódniuk, Nagy Csaba és Hargitai János fizetése tovább emelkedik. A képviselők fizetésemelése az átlagos bérnövekedéstől függ. Márpedig ezeket a statisztikákat a Fidesz írja. Még a koronavírus-járvány alatt is nőtt az átlagfizetés az országban, a kamu-statisztika szerint.
A fideszcsicskák alapfizetése minden év márciusában az előző esztendőben mért átlagkereset háromszorosára emelkedik: az 1.103.400 forintból 1.266.600 forint lesz. Ez azt jelenti, hogy jövő tavasszal minimum 150 ezer forintos többletpénzt fognak kapni a képviselők. De van, aki akár 300 ezer forinttal is többet lapátolhat a zsebébe, attól függően, hogy hány bizottságban ül a parlamentben.
Na de mire futja ebből az átlagekerestből?
  • Milyen hamar ürül ki egy baranyai lakos zsebe, ha van lakáshitele?
  • Milyen albérletet tud kigazdálkodni egy friss házaspár?
  • Mennyibe kerül egy vasárnapi ebéd a megemelt zöldségárak fényében?
  • Vajon mennyi pénze maradt egy családnak szeptember végén, ha beiskolázott két-három gyermeket?
  • A kifizetett rezsi, buszbérlet, tv, telefon – csupa luxus – számlák után egyáltalán jut még élelmiszerre?

Egy átlag baranyai nyáron örült, ha néha strandra eljutott, nem úgy, mint a fideszes csicskák, akik „Adriázni” mentek, ősszel meg focimeccsre, ahelyett hogy azon agyaltak volna, miként tudnának segíteni azokon, akiket a járvány első hulláma csak elsodort, de a második hullám már padlóra küld.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.25

A magyarok rossz egészségi állapota miatt veszélyes a járvány berobbanása

A magyarok nagy arányban küzdenek különböző krónikus betegségekkel, amik jelentősen növelik a koronavírus veszélyességét.

  • 2020.10.21

Szél Bernadett: Súlyosan balesetveszélyes bicikliútra bólintottak rá a döntéshozók Biatorbágyon

Szél Bernadett utánajárt a Biatorbágyra tervezett kerékpárút részleteinek. Ismét ésszerűtlenségre bukkant.

  • 2020.10.21

Wittinghoff: Utoljára a szocializmusban rugdaltak ki diákokat politikai okokból

Wittinghof Tamás sem hagyta szó nélkül azt, amit Orbán és bandája az SZFE-vel művel.