Vizsgálat indult a zalai szociális otthonban történt fertőzések miatt

Vizsgálat indult a zalai szociális otthonban történt fertőzések miatt

Szél Bernadett folytatja a pózvai szociális otthonban történtek feltárását. 

Szél Bernadett ellenzéki országgyűlési képviselő korábban már bemutatta, milyen állapotok uralkodtak a Zala megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Napraforgó Otthon pózvai telephelyén. A borzasztó állapotokról a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vizsgálati jelentése számolt be, ezt a dokumentumot Szél Bernadett közzétette.

Akkor az ellenőrzés minősíthetetlen higiénés állapotokat, kiskorú testi-lelki egészséget veszélyeztető állapotot tárt fel.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő Facebook-oldalán most úgy fogalmazott, 

Nagyon büszke vagyok azokra a dolgozókra és szülőkre, akik kiálltak a gyermekükért, magukért és kiálltak az otthon lakóiért és nem maradhatott következmények nélkül a gondozottakkal való méltatlan bánásmód és az otthon tarthatatlan állapota.

De az ügyet nem hagyta annyiban Szél Bernadett sem. Azóta az Emberi Erőforrások Minisztériumát és az alapvető jogok biztosát is megkérdezte. Azt akarta megtudni tőlük, lesznek-e következményei annak, hogy a Zala megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Napraforgó Otthon egyik zalaegerszegi (pózvai) telephelyén több lakó is koronavírussal fertőződött, hatan pedig meg is haltak - írta meg a 444.

Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa azt közölte, hogy már korábban is érkezett hozzá bejelentés az otthon állapota miatt. Vizsgálatot is indított. 

Rétvári Bence államtitkár pedig azt válaszolta, hogy a kormány a járvány miatt új eljárásrendeket dolgozott ki, és ezek betartására fel is hívták a zalai otthon figyelmét is. A szabályok be nem tartása miatt pedig leváltották az otthon vezetőjét, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság pedig vizsgálja a további lehetséges jogi lépéseket.

A 444 azonban felhívta pár furcsaságra is a figyelmet: Míg a budapesti Pesti úti idősotthon koronavírus-fertőzöttjein azonnal segíteni akart a teljes kormányzat és a fideszes média, ezt a zalai ügyet nem verik nagy dobra, sőt, még Zalaegerszeg fideszes polgármesterének felelőssége sem merült fel az ügyben.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Iszonyú a zsúfoltság az idősotthonokban - Orbánék sunyítanak

A vámpírkormány még a koronavírus-járvány idején sem képes helyet biztosítani az ápolásra szoruló időseknek. Oda jutottunk, hogy ma jó pénzért is nehéz idősek otthonába kerülni.

  • 2020.10.13

Egy budakeszi lakosnak 22 hónapig kéne dolgoznia, hogy kifizesse Koncz kampányát

Nem semmi! Koncz közösségi médiás kampányára annyit költöttek, hogy azt még Budakeszi költségvetése is megirigyelné.

  • 2020.10.09

Szél Bernadett tovább küzd a Madár-forrás ügyének feltárásáért

Hazánk egyik legaktívabb országgyűlési képviselője kikérte a Madár-forrás melletti építkezés közérdekű adatait.