Szél Bernadett: És igen, az igazság mindig kiderül! Nyertünk!

Szél Bernadett: És igen, az igazság mindig kiderül! Nyertünk!

Szél Bernadett, hazánk egyik legaktívabb köztársaságpárti képviselője első fokon pert nyert az embertelen 60 százalékos ágyfelszabadítás ügyében.

És igen, az igazság mindig kiderül! Főleg, ha eltökélten küzdünk és nem adjuk fel! Nyertünk!

- kezdte Facebook-bejegyzését Szél Bernadett. Mint írta, első fokon megnyerték a pert az embertelen 60 százalékos ágyfelszabadítás ügyében!

Mint ismert, a Clark Ádám téri eseményekkel párhuzamosan még áprilisban fordult Szél az EMMI-hez, hogy adja ki a kórházi ágyak drasztikus mértékű kiürítéséről szóló miniszteri utasítást. Valamint minden olyan számítást, becslést, döntés-előkészítő anyagot is, ami ezt állítólag indokolta. Röviden: minden létező anyagot látni akartak.

A minisztérium azonban csak magát a miniszteri utasítást adta ki, a többire azt írta, hogy azok kiadása "a közfeladatot ellátó szerv törvényes működési rendjét vagy feladat-és hatáskörének illetéktelen külső befolyástól mentes ellátását" veszélyeztetné.

Ez a béna kifogás ezúttal nem jött be a Fidesz-kormánynak. 

A bíróság most döntött. Szél Bernadettnek és a magyar embereknek joguk van megtudni, milyen szakmai érvek alapján döntött a kormány súlyos beteg emberek egyik napról a másikra történő hazaküldéséről. Szél Bernadett a bírósági döntés kapcsán leírta:

A mai döntés megerősíti, hogy jogunk van megismerni az életünkre kiható döntések hátterét: ezt jogállamban úgy hívják, hogy átlátható és felelős kormányzati munka. Az pedig különösen fontos, hogy a világjárvány idején hozott rendkívüli intézkedések szükségessége és arányossága mindenki számára világos és ellenőrizhető legyen. Ezzel szemben mit látunk: azt, hogy a kormány szisztematikusan visszatartja az információkat, átláthatatlanul hoz döntéseket, majd kérdésre mindent titkosít. Ez így nem megy, ezt a mai döntés is visszaigazolja és innentől kezdve még határozottabban üzenem a kormánynak, ne is próbáljon elbújni, előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de minden napvilágra kerül. És ez az ügy a soha el nem évülő ügyek kategóriájába tartozik.

Szél Bernadett végül közölte, hogy a rendőrségtől is pont most kapott levelet. Megy tovább a dudálás kapcsán ellene megindított ügy.

De mi is megyünk tovább — a bíróságra!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Szemző Áron felgyógyult a koronavírusból

Saját tapasztalatai alapján az ellátórendszer hiányosságaira hívta fel a figyelmet Szemző Áron momentumos politikus. 

  • 2020.10.22

Elkészült a felújítás: ma adják át a 3-as metró déli szakaszát

Jó hír érkezett a tömegközlekedők számára, csütörtöktől használhatjuk a M3-as metró felújított, Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszát.

  • 2020.10.14

Remek megoldással állt elő Budaörs az iskolákban

Hőkapukat biztosít a Wittinghoff Tamás vezette önkormányzat a budaörsi iskoláknak.