260 ezer ember mondott nemet Orbán hazudozására

260 ezer ember mondott nemet Orbán hazudozására

Az ellenzék lezárta propagandaellenes akcióját. Elképesztően sokan álltak ki Orbán hazudozásai ellen!

Csütörtök délután Orbán irodájánál, a Karmelita Kolostornál zárta le a fideszes hazugság ellen indított kampányát az ellenzék. Mint ismert, Orbán hazug konzultációs íveinek összegyűjtését Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs és Szél Bernadett ellenzéki országgyűlési képviselők kezdeményezték.

Az összegyűjtött közel 300 ezer ívből egy falat emeltek Orbán irodája elé. Az így épült falra vörös festékszóróval azt írták, hogy STOP.

Hadházy Ákos a kampányzárón elmondta 100 ezer olyan emberre van szükség, aki apró lépéseket tesz a változásért. Az egyik cél, hogy Papp Dánielt menesszék a közmédia éléről és ott megszűnjön a propaganda.

Éppen ezért Hadházy október 23-án az MTVA székházhoz hívja a magyar embereket.

Szél Bernadett beszéde elején azoknak kért egy nagy tapsot, aki segítettek az ívek gyűjtésében. Akik minden körülmények között példás módon álltak ki a hazudozás ellen. Mindemellett az összes ellenzéki pártnak és civil szervezetnek is köszönetet mondott, akik csatlakoztak kezdeményezésükhöz.

Az ellenzéki képviselő azt is elmondta, hogy gyáván nem engedi a Fidesz-kormány, hogy megnézzék, hány darab ívet küldtek vissza nekik valójában az emberek.

Szél Bernadett: Hiszek abban, hogy mi tudunk változást elérni! Folytatni fogom a valódi konzultációt.

Szabó Szabolcs Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője azt mondta, évek óta nem látott ekkora aktivitást, lelkesedést egy politikai akció kapcsán. Majd külön köszönetet mondott minden csepeli és soroksári aktivistának, aki segített a gyűjtésben.

Szabó Szabolcs Orbán Viktornak is üzent: Elegünk van! Ezt hallva a tömeg skandálásba kezdett.

Orosz Anna, a Momentum alelnöke arról beszélt, hihetetlen élmény volt megtapasztalni, mennyien fejezték ki bátran azt, hogy elegük van ebből a romboló rendszerből. 

Orosz Anna hozzátette: Addig fogjuk folytatni a munkát, míg mindenki elhiszi azt, hogy lehet egy boldogabb országot építeni.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy az MSZP a Balaton-kampánya mellett gyűjtötte a konzultációs íveket is. Közel 70 ezer propagandaívet gyűjtöttek össze összességében.

Hangsúlyozta: nincs messze 2022. addig minden nap és minden éjjel aktívnak kell maradni.

Orbánéknak ugyanis már nem csak az a célja, hogy elnémítsa azokat, akik nem értenek velük egyet. Már azt akarják, hogy a társadalom többsége azt gondolja, amit ők akarnak. Végül a koronavírus-tesztek ára kapcsán hozzátette:

Orbánnak volt képe propagandára költeni a magyar emberek pénzét, ahelyett, hogy az ingyenes tesztelésre költené.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője büszke arra, hogy részt vehetett egy olyan közös ellenzéki akción, amin fityiszt mutathatott Orbán Viktornak és rendszerének.

A Demokratikus Koalíció azt reméli, hogy minden ilyen közös akció közelebb viszi az ellenzéket ahhoz, hogy 2022-ben közös miniszterelnök-jelölttel győzzék le a Fideszt.

Kanász Nagy Máté, az LMP társelnöke szerint ezek az akciók arra is alkalmasak, hogy az ellenzék megmutassa milyen országot szeretne építeni 2022 után. Arról is beszélt, hogy a valódi problémát most a koronavírus jelenti a nemzeti konzultáció mégsem foglalkozott a járvánnyal. 

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint most egy olyan országban élünk, ahol a nemzeti konzultációt agymosásra használják. Mivel ez ellen fel kell lépni, nagyon örül ennek az ellenzéki kezdeményezésnek. Hozzátette: 2022-ben történelmi kihívás elé nézünk:

Az ilyen kezdeményezések egy-egy lépcsőfokot jelentenek ahhoz, hogy ezt a mocskos rezsimet legyőzze az ellenzék.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a fideszes propaganda majd megpróbálja behazudni, hogy csak pár tucat ívet gyűjtött össze az ellenzék. Ami nyilvánvalóan nem igaz. Azt is elmondta, hogy a konzultációs kérdések nem azért íródtak, mert kíváncsiak az emberek véleményére. Sokkal inkább olyan kérdésekről kéne kikérni az emberek véleményét, mint Paks2, vagy éppen az alapjövedelem.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.25

Brutálisan drágul a kenyér, de Orbánékat nem érdekli

Egyrészt nekik úgyis mindegy, mennyibe kerül, a milliós fizetésükből bármire futja nekik. Másrészt meg úgysem azt a kenyeret eszik, mint mi.

  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?