Szél Bernadett: Álljon ki a magyar Országgyűlés a belarusz nép mellett!

Szél Bernadett: Álljon ki a magyar Országgyűlés a belarusz nép mellett!

Országgyűlési határozati javaslatot nyújtok be azért, hogy végre Magyarország is kifejezze szolidaritását a belarusz néppel - jelentette ki közleményében az ellenzéki országgyűlési képviselő. 

Szél Bernadett azért nyújt be határozati javaslatot, hogy hazánk végre világos üzenetet küldjön a nem demokratikusan megválasztott, illegitim belarusz elnök felé. 

Erről szóló közleményében emlékeztetett: Ötvenedik napja tartanak a tiltakozások a választási csalással hatalomra került Lukasenka ellen Belaruszban. Ötvenedik napja hallgat a magyar kormány arról, mi az álláspontja az egyre súlyosbodó helyzetről. Hiába várunk arra, hogy Orbán Viktor határozottan elítélje a tüntetők elleni hatósági erőszakot. Hiába várunk arra, hogy illiberális befolyását latba vetve követelje a tüntetők szabadon bocsátását - a miniszterelnök nem fog saját hű szövetségese ellen fordulni.

Ezért kezdeményezem most a magyar Országgyűlés állásfoglalását Belarusz ügyében.

A határozattal az Országgyűlés kifejezné, hogy nem ismeri el a belarusz választások eredményét, nem tekinti legitim elnöknek Lukasenkát. Illetve arra is felszólítaná a belarusz vezetést, hogy állítsa le az állampolgárokkal szemben alkalmazott rendőri erőszakot, engedje szabadon az őrizetbe vett tüntetőket, és kezdje meg az új, szabad és demokratikus választások előkészítését.

"Fontos, hogy a határozattal Magyarország üzenjen: a belarusz néppel vagyunk!"

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Szél Bernadett kiderítette az ágyfelszabadítások részleteit

Szél Bernadett megígérte, hogy nem hagyja annyiban, pontosan mi történt az “ágyfelszabadítás” kapcsán. Ezt az ígéretét is teljesítette.

  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.